Oudejaarsvisite in de Slingeborgh 2012

naamloos

Bij Nacht en Ontij met nieuwe CD en eigen Kruidenbitter op oudejaarsvisite in de Slingeborgh
ASSEN – Het restaurant in verzorginghuis ‘De Slingeborgh’ was op de middag van  Oudejaarsdag meer dan bezet toen daar het scheepskoor ‘Bij nacht en Ontij’ klaar zat om een concert te geven. Maar niet alleen daar om. Het was een mooie gelegenheid om de tweede CD van het scheepskoor officieel te presenteren en nog eens de aandacht te vestigen op de speciale Scheepkruidenbitter die het koor heeft uitgebracht
.
Speciale gast burgemeester Sicko Heldoorn kreeg, nadat het koor eerst een kleine salvo liederen had laten klinken, zowel de CD als de eigen koordrank aangeboden, een geste die hij beloonde met een verhaal over zijn eigen geschiedenis. Hij zou namelijk twee liederen met het koor meezingen, in en waarvan het verlangen zit van een jongen die graag naar zee wilde.
Daarin had hij zichzelf herkend, maar voor hem was de afloop anders. zoals was gebleken. “Hier staat die jongen, maar die is geen zeeman geworden, maar burgemeester van Assen”.
Het koor liet nog een aantal liederen horen waaronder nummers van de CD’s en hoorden zich gesteund door de bewoners die zich inzetten zo goed mogelijk mee te zingen.
Om vier uur was het tijd om af te sluiten, de gelegenheid ook om  ‘Bij Nacht en Ontij’ en alle vrijwilligers met een luid applaus te bedanken.
Om niet te laat te zijn werd nu al het optreden voor oudejaarsdag 2013 al besproken.
Dst lokte bij een van de bewoners de opmerking uit dat het wat hem betreft zo lang niet hoefde te duren. “Van de zomer mogen jullie ook best weer langs komen, dan klinkt het ook weer oké!”.
En daar was iedereen het mee eens, bleek uit het klaterende applaus dat opsteeg.