Opening van Politietoren

Bijna honderdjarige oud-agent Brink   gast bij opening van Politietoren Burgemeester en prille Martine openden nieuw onderkomen van Politie Drenthe

ASSEN – Misschien de jongste maar zeer zeker de meest bijzondere gast die ooit een officieel gebouw heeft geopend. Dat was de tweejarige Martine Hartenhof, het dochtertje van de familie Hartenhof op wier voormalig akkerland de Politietoren is gebouwd. Zij werd geboren op het moment  dat de laatste paal voor het zestig meter hoge gebouw de grond in werd gebracht.

Samen met burgemeester Sicko Heldoorn knipte ze met een grote gele schaar het lint door dat de toegang tot Assens hoogste gebouw versperde. De schaar was  de burgemeester en zijn prille burgeresje aangereikt door ‘abseilers’  (docenten van de organsatie van industriële hoogwerkers) die van de veertiende verdieping naar beneden waren afgedaald.

Een andere niet alledaagse bijzonderheid bij het officiële vertoon was de aanwezigheid van de op een paar maanden na honderdjarige oud-agent Brink.
Hij was  jarenlang in Assen een bekende verschijning, het prototype van de vroegere politieman die wist wat er in de stad gaande was en adequaat handelde als de noodzaak daartoe dwong..
Bijdrage Ineke Heijting