ODSC 2012

Adest Musica (Sassenheim) wint ODSC


Showmuzikanten lieten zich door harde wind niet ringloren. Geslaagde Open Dutch Open Dutch Champion 2012

ASSEN – Voor de veertiende keer waren het Achilles com-plex en het Koopmansplein het toneel van de OpenDutch Showcorps Championships. Van tien uur af werd op het Achilles complex door 14 korpsen gestreden om in aanmerking te komen voor een showoptreden in de  spectaculaire Finals ’s avonds op het Koopmansplein. Daar  werd gestreden om de titel ‘Open Dutch Showkorpsen   Championships’. 

Het weer werkte niet erg mee, want op het open terrein in Marsdijk had de wind het meer voor het zeggen dan de honderden show-muzikanten lief was. De dames en  de heren hadden daar last van want het gebeurde met regelmaat dat de petten na een stevige rukwind door de lucht vlogen.
Presentatrice Inge Gaasbeek had de taak elk korps aan te kondigen en dat deed zij met verve.
Voor elk van de deelnemende groepen had zij wel een leuk verhaal en dat werd door de muzikanten en het publiek op prijs gesteld.
De internationale jury had mede door de invloed van het stormachtige weer een moeilijke taak, maar kwam toch tot een uitslag die niet aan kritiek onderhevig was.De korpsen Adest Musica (Sassenheim), Beatrix (Hilversum),  Laurentius (Voorschoten) Con Sprito (Joure) en Showband Marum kregen de eer in de finale te mogen optreden.
Dat gebeurde na de voetbalwedstrijd Nederland – Denemarken, die uiteraard veel mensen aan de buis had gekluisterd. Het duurde daarom even voordat het bezoek aan het Koopmansplein op gang kwam maar geleidelijk aan was er genoeg volk gearriveerd om de grote finale het cachet te geven dat die verdiende.
Er heerste een gezellige stemming en het was wethouder Jaap Kuin een goot genoegen, zoals hij liet weten, de prijzen uit te mogen reiken.

Hij sprak zijn waardering uit over de facilitaire organisatie die weer voor een vlekkeloos evenement had gezorgd, mede dankzij de vele vrijwilligers, die overal en altijd klaar stonden om de hun toevertrouwde taken uit te voeren.
Hij had voor elk korps een Bartje als herinnering aan dit grote evenement en overhandigde de vertegenwoordiger van de winnaar van het evenement Adest Musica uit Sassenheim de kampioensbeker.

Het korps Beatrix uit Hilversum bracht tot slot een welklinkende aubade aan de winnaar van de veertiende ODSC, waarvan de finale  uitstekend werd gepresenteerd door Grietiena Nowee.

Bijdrage Ineke Heijting

De Uitslag:
Open Dutch Champion2012

Adest Musica  (Sassenheim) 1008.0 pt
2 ‘Beatrix (Hilversum)             973.0
3 NFPC Dokkum                    870.5
4 Laurentius (Voorschoten)     856.0
5 Showband Marum               809.5
6 Con Sprito Joure                 791.5

Link naar meer foto van deze groep  zoek naar  meer foto van deze ODSC