Interzorg nieuw zorgcomplex

Interzorg in Assen wil een nieuw zorgcomplex openen. De zorginstelling heeft hiervoor een vergunning aangevraagd. Het gebouw komt naast het huidige pand van De Slingeborgh in de wijk Lariks aan de Slinge 1.

© Interzorg
Door: Floor Visser

Nieuwbouw is volgens Elly van der Woude, manager bij Interzorg, noodzakelijk om cliënten in de toekomst te kunnen ondersteunen hun eigen leven voort te zetten. “Zoals we in het hele land zien, worden veel zorginstellingen gesloopt en komen er nieuwe voor terug die passen in het tijdbeeld van nu. De huidige panden van De Slingeborgh en Anholt in Assen zijn verouderd en passen niet meer bij de eisen en wensen van huidige en toekomstige cliënten.”

In totaal gaat het om zo’n 176 appartementen en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Dat is meer ruimte dan het huidige pand, waarin honderd appartementen gevestigd zitten.
De Slingeborgh en Anholt
De bedoeling is dat de cliënten van De Slingeborgh daar gaan wonen. Dit gaat om mensen met een verpleeghuisindicatie, zoals mensen met vormen van dementie. Ook komt er opnieuw woonruimte voor Molukse ouderen. Omwonenden worden binnenkort over de plannen geïnformeerd.

Ook cliënten van de locatie Anholt verhuizen uiteindelijk naar het nieuwe gebouw. Dit betreft mensen die langdurige zorg ontvangen, bijvoorbeeld vanwege ernstige lichamelijke problemen. De mensen die revalidatiezorg ontvangen blijven voorlopig in het huidige gebouw van Anholt.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan worden gestart met de bouw. De zorginstelling hoopt dat het eerste gedeelte van het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2024 klaar is.