Maandag 2017

In Beeld: Eerste dag Natuurspelweek

Assen – In de Asser wijk Pittelo is maandag de traditionele Natuurspelweek van start gegaan. Op de eerste dag kwamen 45 kinderen opdraven.

En dat is fors meer dan vorig jaar, toen de Natuurspelweek voor het eerst verhuisde van het vertrouwde Pittelo naar het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Daar kwamen de hele week gemiddeld slechts tien kinderen per dag op af, terwijl de organisatie gewend was aan zo´n 75 kids per dag. Er werd vervolgens besloten weer terug te keren naar Pittelo.

De Natuurspelweek is al ruim dertig jaar de traditionele afsluiter van de basisschoolvakantie en de deelnemertjes begonnen maandag in het park met het bouwen van een hut. En dat deden ze – ook geholpen door het prachtige zomerweer – met veel plezier. In de pauze was er ranja met chips en dat ging er prima in, want het was best hard werken om een hut in elkaar te knutselen.

De leiding was in elk geval erg blij met de opkomst en bij het weggaan klonk een vrolijk ‘tot morgen!´

Dagprijs
De natuurspelweek heeft dit jaar als uitvalsbasis het sportveld op de hoek Wethouder Bergerweg/Seinepad. De spelweek duurt nog tot en met vrijdag en de dagprijs bedraagt 1,50 euro. Voor meer informatie: 06-49924288.