2012

Organisatie verrast door grote opkomst  Kinderen krijgen in Natuur Spelweek van De Kroezehof alles over water te horen

ASSEN – De laatste week van de vakantie is traditioneel gereserveerd voor de Natuur Spelweek van De Kroezehof  voor kinderen van  6 tot en met 12 jaar.
Weer een gezellige en nuttige week met veel activiteiten, vooral gericht op de natuurbeleving.

Voor deze 29ste week was gekozen voor het thema Water,

Maandagmiddag was het aan de Wethouder Bergerweg een drukte van belang want op het terrein van De Kroezehof zou de opening worden verricht.
De kinderen werden verwelkomd door de heer Jan Ebbinge, die eerst een uiteenzetting gaf over wat er allemaal te gebeuren stond. Daarna ging de deur van het natuurhonk open en kwamen de heerser van alle wateren Neptunus en zijn gevolg naar buiten stappen.  Zij knipten de ballonnen door die voor de ingang waren aangebracht en met het knappen ervan was de Waterweek geopend.
Jan Ebbinge stelde de jonge weerman Steyn van Antwerpen voor, die de kinderen later het een en ander vertelde over de wereld van de wolken en hun invloed op het weer.
De opkomst was verrassend groot. De organisatie keek zich de ogen uit want de  eerste dag was altijd wat minder druk maar nu waren er al zo’n 115 jeugdigen; dat belooft  een extra drukke week te worden, want de geschiedenis leerde dat er dagelijks kinderen bij komen.
De kinderen waren over verschillende groepen verdeeld om zo het interessante programma halfuursgewijs met wisselende groepen vlot te kunnen afwerken.
Wat geboden werd was leerzaam, leuk en spannend, zodat  de middag als het ware voorbij vloog. En bij dat alles hoorden natuurlijk de traktaties die in de pauzes werden uitgedeeld.
Het was constant mooi weer en ook dat werkte er aan mee  dat de kinderen een prettige openingsdag van de Natuur Spelweek beleefden.

Bijdrage Ineke Heijting