2009

Lodewijk en gade openden traditionele Speelweek van De Kroezehof

ASSEN – De kop is er af. De jaarlijkse Speelweek van De Kroezehof is maandagmiddag in gang gezet met de ontvangst van Koning Lodewijk Napoleon en zijn gade. Zij liepen statig door een haag van de aan de speelweek deelnemende kinderen.
Die werden hierdoor direct geconfronteerd met het thema van de week, namelijk ‘200 jaar Assen Groen’, dat als een rode draad door het  tot en met vrijdag durende programma loopt.
Nadat de koning en zijn vrouw een lint hadden doorgeknipt was de  opening van de 26ste Kroezehofweek een feit en konden de spelen beginnen. In groepen verdeelde  kinderen wierpen zich enthousiast  op de oud-Hollandse spelen en wat er verder voor hen in het vat zat.

Vandaag, dinsdag, trekken de kinderen met de bus naar Kamps-heide, waar zij deelnemen aan een historische speurtocht.

Bijdrage Ineke Heijting

 

Jaarlijkse speelweek van de Kroezehof met gezellig brood bakken afgesloten

ASSEN – De jaarlijkse Speelweek van De Kroezehof, de 26ste dit keer, zit er weer op. Na de leuke ontvangst van en kennismaking met Koning Lodewijk Napoleon en zijn gade op maandag, volgden vijf dagen van tal van activiteiten.
Er waren  leuke spelletjes, een bezoek aan een  zorgboerderij, er was stenen kijken op Kampsheide, een spannende speurtocht in het Asserbos en waterdiertjes zoeken in de vijvers bij de Pitlooseberg. Op de slotmiddag was het eerst spelen geblazen op de afgezette Bergerweg en daarna konden de kinderen zich opmaken voor het jaarlijkse hoogtepunt: broodjes bakken boven een groot kampvuur.
Ook de afsluiting van de Speelweek paste weer in de traditie. Alle kinderen kregen een snoepverrassing om mee naar huis te nemen. De vrijwilligers en bestuurders konden tijdens een gezellige nazit met tevredenheid terugkijken op een geslaagde Speelweek.

Bijdrage Ineke Heijting