2014 Tweede Nieuwjaarsduik in Assen

naamloosBijna € 6000 voor ‘Animo voor ALS ‘ Dubbel (400) zo veel deel-nemers aan Nieuwjaarsduik in Assen. Lange traditie nu al ingezet
2ASSEN – Onder een bijna zomers zonnetje en met een temperatuur van vijf graden boven nul doken op Nieuwjaarsdag rond 400 moedige burgers uit Assen en zelfs verre omstreken het  bijna even koude water van de Baggelhuizerplas in. Twee keer zo veel als vorige jaar. En daarmee kan alvast worden gezegd dat er met de tweede ‘Asser Duik’ een nieuwe traditie is geboren met een toekomst van ve le jaren.
Even na tweeën klonk – bij gebrek aan een pistool – het alternatieve startschot uit de mond van Wouter de Vroe-de dat een in ‘gewoon’ of in gefantaseerd zwemtenue ge-stoken menigte op het strand in beweging bracht om het nieuwe jaar fris te beginnen.
De prijs voor het meest originele  costuum ging naar de opvallende Smurf, die toen hij na de duik weer tevoorschijn kwam, de winnaar van vorig jaar bleek te zijn, toen hij zich als de Kerstman in het water had gestort.
De Nieuwjaarsduik stond in het teken van de spier- en zenuwziekte ALS, waarvoor de Asser volleybalvereniging Animo zich inzet. Onder het motto ‘Animo voor ALS ’ wordt getracht geld binnen te halen voor onderzoek naar deze ziekte waarvan zowel  oorzaak als bestrijding nog onbekend zijn.
Vele deelnemers hadden zich laten sponseren, onder wie ook de raadsleden Harmke Vlieg en Inge Eshuis, die alle andere collega’ s uit de raad de baas waren.3
Specale aandacht was er voor de jonge  Natasja Hatzmann die er in geslaagd was het indrukwekkende bedrag van 2174.05 euro aan sponsorgeld bijeen te krijgen.
Daar werd zij voor beloond met een bon die goed is voor een verzorgde overnachting voor twee personen bij Hotel Assen.
Namens de organisatie kon Wilfred Louwes een dagop-brengst van ruim 5043 euro aan André Nederhoed en Wouter de Vroede van Animo aanbieden. Bij dit bedrag zal het evenwel niet blijven, want er lopen nog verscheidene toezeggingen van particulieren en bedrijven , die nog  moeten worden gehonoreerd.
Medio deze maand weet de Stichting hoeveel extra sponsoring binnen is gekomen en welk eindbedrag aan ’Animo voor ALS ‘ kan worden over gemaakt.4

meer foto klik hier   van duik

foto van proefduik   klik hier