2015 Derde Nieuwjaarsduik

out12ASSEN – De derde Nieuwjaarsduik in de Baggelhuizerplas leverde geen stormloop van deelnemers op, maar met 250 moedigen die Nieuwjaarsdag het kille water trotseerden kwam toch een aardig bedrag terecht bij  het begunstigde Duchenne  Parent Project, voorlopig zo’n 2000 euro.
Dit project ondersteunt het onderzoek naar de ernstige en op den duur fatale spierziekte met de naam Duchenne.
Burgemeester Marco Out was (zonder zwembroek) naar de plas gekomen om het evenement van de niet-koukleumen van start te laten gaan. Dat deed hij na een korte toespraak waarin hij zei de deelnemers te bewonderen die bij zo’n boven- en watertemperatuur de duik aandurfden.
De groep ‘gemengde’ Assenaren had zich eerst een warming-up laten welgevallen door de Malu Dance Company en wachtte daarna op de start.
Maar dat werd een valse. Door een storing in de Startboog ging het na het aftellen door de burgemeester mis, maar na de her aftelling  ging alles goed en vertrok de stoet richting water.
De moedigen waagden zich direct al in het diepere gedeelte van de plas, anderen probeerden voetje voor voetje te wennen aan het ijskoude water, dat menigeen deed terugdeinzen. Maar al met al bereikten de meesten het doel waarvoor ze waren gekomen: een hele, een halve of een kleinere onderdompeling in de plas.
Maar voor iedereen was het een genot om zo snel mogelijk weer de handdoek en de warme kleding terug te vinden, die de koude snel verjoegen.
Voor publiek en voor deelnemers werkte ook de hete snert mee die ten faveure van de kas werd aangeboden.
De steunpilaren van het Duchenne Project zorgden ook nog voor andere inkomsten, zoals de verkoop van een kalender.
De eerste telling kwam uit op de genoemde 2000 euro, maar er is meer geld onderweg, zodat dit bedrag nog verder zal groeien.

meer foto’s  klik hier