Nieuwjaarsduik

Assenaren doken voor generale repetitie ‘Asserduik’  ijskoude Baggelhuizerplas in

ASSEN – Als generale repetitie voor de door de Stichting ‘Asserduik’ aangekondigde  Nieuwjaarsduik begaven zich zaterdagmiddag moedige Assenaren in het door ijs bedekte water van de Baggelhuizerplas. Daaronder waren zelfs enkele vrouwen. Zij moesten alvorens het water in te kunnen gaan eerst de ruimte maken waarin zij het ijskoude bad konden nemen, want de plas was bedekt met  een dunne laag ijs.  Dat was voorzichtig werk, want de kleine ijsschotsen waren soms scherp als glas.


Het bestuur had gerekend op een dozijn voortrekkers en daar werd aan voldaan. Ook sport-wethouder Jaap Kuin stond op de lijst van deelnemers,
maar te elfder ure moest hij meedelen op advies van zijn dokter de duik niet te kunnen maken. “Ik wil best sportief zijn en waar ik dat kan zal ik dat zeker tonen, maar het is voor mijn gezondheid beter deze beurt over te slaan. Maar ik sta volledig achter het initiatief van de stichting”, lichtte de wethouder toe.
Deze proefduik met zoveel deelnemers, wettigt volgens voorzitter Wilfred Louwes en zijn medebestuursleden de hoop dat op de middag van de eerste januari een groot aantal Assenaren de sprong in het ijskoude water zullen wagen.
Het enige wat dat nog zal kunnen belemmeren is een aanhoudende vorst., die de plas met een te dikke ijslaag zou kunnen bedekken.
De ijsduikers konden zich verkleden in het strandpaviljoen van De Hofstede op het strand. Na afloop van hun frisse ervaring konden zij zich, na weer in de burgerkleren te zijn gestoken, opwarmen met koppen warme chocolademelk met slagroom. Voor de moedigen die op 1 januari de duik wagen staat na afloop dampende snert klaar, is door het bestuur beloofd.
De ijsduikers waren  Stefan Nyffenegger,Karin Nyffeneg-ger,Mariska Mulder, Sanne Mulder, Jordy Timmer, Arjan Kats, Paul Fran-sen, Alexander Godschalk,  Jurgen Mulder, Harm Jager, Wybren Timmer,  Roy Foree en Wilfred Louwes

Clubje die op 1 januari de bangelhuizerplas in gaat duiken
Clubje die op 1 januari de bangelhuizerplas in gaat duiken