Mercurius Marching-/Showband

​Assen – Na succes te hebben behaald op taptoes, concoursen en festivals met de show Vive La France, brengt de Mercurius Marching-/Showband uit Assen dit jaar een compleet nieuwe show getiteld Disney Favorites.

Het is voorjaar en dat betekent dat het seizoen voor de marchingbands en drumfanfares  weer begint. Zo ook voor Mercurius uit Assen.. Met Vive la France, de show uit 2016 en 2017, deed de band mee aan vele taptoes, het ODSC en de Rasteder Musiktage. De show viel zowel bij het publiek als bij de jury’s in de smaak en Mercurius mag zich, na een mooie score op het ODSC, vanaf 2017 middenklasse- band noemen.

De leden van de band hebben hier hard voor gewerkt en ze hebben zich vol goede moed en energie op de nieuwe show gestort. Er werden (kilo)meters gemaakt om de nieuwe choreografie in te studeren en ook aan de muziek werd hard gewerkt.

Disney

Het thema van de show is Disney, zoals de titel Disney Favorites al verklapt. Vele bekende nummers uit verschillende Disney films komen terug in deze show en Mercurius hoopt hiermee het publiek wederom in vervoering te kunnen brengen.

Ook mooi: de band heeft de laatste maanden het ledenaantal zien groeien, waardoor de muziek en de band nog meer de breedte in kunnen, zowel muzikaal als  show-technisch. Ook de nieuwe leden werken hard om Disney Favorites, onder leiding van Simon Visser, te laten slagen voor de première op Koningsdag 2018 (Oranje taptoe Assen).

Filmpjes

In de aanloop naar Koningsdag presenteerde Mercurius iedere week een nieuw filmpje in de serie ‘The road to Kingsday’. In deze filmpjes worden vele aspecten belicht van het showlopen, het instuderen van de muziek en vele andere zaken. Ook worden er delen van de nieuwe show en muziek gepresenteerd. Op deze manier kunnen aanhang, publiek en/of andere geïnteresseerden de vorderingen volgen. Die filmpjes zijn te zien via de Facebookpagina van de band.

Het instuderen van de show kost veel tijd en soms moeten er wat aanpassingen gedaan worden voor de leden, maar de band zit op koers. Tot aan koningsdag staan de (extra) repetities in de agenda.

Boeken

Mercurius ziet het publiek dan ook graag verschijnen op één van de taptoes waar de band acte de présence geeft, want ook deze agenda begint langzaam maar zeker vol te stromen. Wie de Mercurius Marching & Showband nog wil boeken, kan contact opnemen via boekingen@mercuriusassen.nl