Mercurius Marching-/Showband Assen

De Mercurius Marching-/Showband Assen is opgericht op 6 januari 2003 en bestaat uit ca. 30 leden variërend in leeftijd van 12 tot de 65+ jaren. De marchingband staat gelijk aan strakke en gediciplineerde exercitie en het geven van taptoeshows, streetparades, bloemencorso’s in binnen- en buitenland. Daarnaast treedt de band veel op bij avondvierdaagsen, intochten van Sinterklaas in diverse steden, officiële plichtplegingen b.v. 4 en 5 mei, wijkfeesten, en diverse optredens voor liefdadigheids- en gezondheidsinstellingen.

Naast de marchingband is er een opleidingsgroep.

Deze groep oefent woensdagmiddag van 16.30-17.30 uur in de hoogspanning te Assen.

De band kan zich, doordat deze de enige band uit Assen is die zich nog profileert tijdens optochten en Taptoe’s, een waardig ambassadeur van de stad Assen noemen.

De vereniging is erg toegankelijk. Wanneer je graag een muziekinstrument wilt gaan bespelen, meld je aan. Ook is er plaats in de band voor enthousiaste muzikanten die al een instrument kunnen spelen. Met een contributie van €17,50 per maand kun je fantastisch muziek maken met een leuke groep muzikanten.
Kom eens kijken tijdens onze repetities en beleef de gezellige sfeer van onze vereniging en meld je aan!

Daarnaast heeft de Mercurius Marching/-Showband een Stichting Vrienden, waarin donateurs en bedrijven lid van zijn die de Band een warm hart toen dragen. Deze stichting verzorgt 4x per jaar een nieuwsbrief met de laatste niuwtjes van de band. Zo bijft u altijd op de hoogte!