Mannes komt terug

22-nov 2020 Vandaag is stationshond Mannes van zijn plek getakeld. Het kunstwerk gaat voor een aantal maanden terug naar de werkplaats in Werkendam. Daar zal het gespecialiseerde bedrijf PolyProducts de afwerklaag van Mannes herstellen. De demontage verliep goed.  Bij de sokkel van Mannes komt binnenkort tijdelijk een aantal doeken. Hiermee blijft Mannes toch in beeld voor Assenaren en bezoekers. Mannes komt komend voorjaar terug.

Mannes komt terug naar Assen

Na ruim zes maanden komt Mannes dinsdag 15 juni terug naar Assen. Hij wordt dan teruggeplaatst op zijn vertrouwde plek bij het station.

Wethouder Bob Bergsma zal op dinsdag rond 8.30 uur Mannes verwelkomen in Assen.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De totale opbouw van Mannes (die in dertig onderdelen terugkomt) duurt ongeveer twee dagen.

Mannes werd in  nov  2020 opgehaald uit Assen en is de afgelopen maanden bij Poly Products in Werkendam helemaal opgeknapt.

Hij ziet er weer als nieuw uit. Het houtwerk van Mannes heeft een nieuwe, stevige beschermlaag gekregen, waardoor hij beschermt is tegen weeromstandigheden.

Daarnaast is ervoor gekozen dat Mannes alleen nog maar dampt (als hij kinderstemmen hoort) vanuit de rug (in plaats van vanuit het hele lichaam).