Asman had primeur van eerste optreden in Nieuwe Kolk

Succesvolle presentatie nieuwe CD
ASSEN – Voor de fans van de band ‘Asman’ was het zaterdagavond groot feest. De nieuwe CD ‘Bijna Voor Elkaar’ werd namelijk in de kleine zaal van De Nieuwe Kolk gepresenteerd. Voor die fans werd het nog even dunnetjes overgedaan met een live concert, want de officiële uitreiking aan burgemeester Heldoorn vond al een week geleden plaats. Tijdens dit live-concert werden nummers van de nieuwe CD ten gehore gebracht.
De toegang was gratis en met dit optreden beet Asman ook nog de spits af door als eerste band in de Nieuwe Kolk op te treden. De organisatie hield al rekening met een grote toestroom, want de stoelen waren veilig opgeborgen, en met reden bleek later. De kleine Zaal was afgeladen vol, ondanks dat het publiek het feestelijk gebeuren staande moest ondergaan. Je kon letterlijk over de koppen lopen.
Over deze ‘kleine zaal’ moeten we overigens niet te licht denken. De proporties zijn zo ongeveer die van de grote zaal van de oude Kolk.)
De muziek van de nieuwe  CD zit ook dit keer weer prima in elkaar. Het is allemaal eigen werk zoals we van hen gewend zijn. De meerstemmigheid doet nu en dan sterk aan Acda en de Munnik denken.
Toch wel een minpunt naar mijn mening. De band heeft muzikale capaciteiten genoeg om zijn  geluid wat meer eigenheid te geven.
De CD ligt op 5 maart in de platenzaken en is ook te downloaden via de iTunes musicstore van Apple