2012 Jozefkerk DNK Rtv Drenthe Vanderveen C1000 zusjes Boer

Asser formatie Asman presenteerde door  Kast-duo geproduceerd nieuw album
‘Bijna Voor Elkaar’
ASSEN – In een gezellige ambiance werd zaterdag in de studio van RTV Drenthe het nieuwe album ‘Bijna Voor Elkaar’ van de band Asman uit Asssen gepre-senteerd. Zanger Arwin Warners overhandigde het album aan burgemeester Sicko Heldoorn – een man van twee werelden want geboren en getogen in Friesland . Hij gaf aan extra blij te zijn met de nieuwe plaat, omdat deze in Leeuwarden is geproduceerd door twee oprjuchte Friezen, Sytse Broersma en Nico Outhuijse, leden van De Kast.
Op de CD worden aangrijpende teksten afgewisseld met humor, en melodieuze liedjes met  stevige rocknummers.
Komende zaterdag (3 maart) houdt de band de officiële CD presentatie in De Nieuwe Kolk in. Asman is hierdoor de eerste band die in het nieuwe theater speelt.
Naast Asman treedt op het  Asser DJ-duo ‘Groove Delivery’ (Harm Jan Hospers en Danny Seidel). Asman was van eind jaren ’90 tot 2007 een driemanformatie die voornamelijk luisterliedjes bracht. De basis bezetting be-stond uit twee gitaren, een pia-no en meerstemmige zang. De band bracht eerder al  twee albums en diverse sing-les uit en won verschillende prijzen op verscheidene kleinkunst- en cabaretfestivals met de theaterprogramma’s. Asman werd tweede tijdens de Nederpopprijs 2011 en werkte het afgelopen jaar ook samen met bijvoorbeeld Het Noordpoolorkest, De Blue Note Bigband en de Martini Brassband.

 

Album van de week voor Asman! bij Sterren.nl

De nieuwe CD ‘Bijna voor elkaar’ van de Asser band Asman! is deze week album van de week bij de TROS themazender Sterren.nl. De band is woensdag te gast in het programma Sterren.nl Top 20. De zender is te beluisteren via de Sterren.nl App en via internet.
De band beleeft het ene na het andere hoogtepunt in haar toch al omvangrijke carrière. Zo heeft Asman! de RaboZaal in De Nieuwe Kolk ingewijd als (Neder)poppodium. Meer dan 500 bezoekers waren getuige van een live-concert van de band. Op deze avond overhandigde Bert Naarding, voormalig directeur van De Kolk, een exemplaar van het album aan Hilco Folkeringa, de huidige directeur van theater en bioscoop De Nieuwe Kolk  Een week eerder was het burgemeester Sicko Heldoorn, die het allereerste exemplaar in handen kreeg van het nieuwe album.
 Dat gebeurde tijdens een besloten presentatie in het Atrium van de provinciale zender RTV Drenthe, aan de Beilerstraat in Assen.