Langs de tulpen

Ja op een zonnige maar voor mij nog handschoenweer zondag hadden we afgesproken samen te gaan met schootmobiel langs de tulpen. Grace en Ineke

Ja maar waar staan ze we besloten via de Smilde daar ik wist net voor de rotonde ? Norgervaart staan ze soms ook.  Maar net na de Polweg stonden ze al mooi op een rij ze leken mij dat ze al even bloeiden maar goed heel mooi.

Lang de Drentse hoofdvaart verder, af en toe even tussen de huizen/boerderijen door kijken of we daar wat gekleurd zagen aan de andere kant van het water. Oeps een sirene met veel gang en nog een en een derde de  laatste was een stille maar ook met zwaailicht en sirene aan. Paar tellen later geluid van een helikopter tja t was een gele en dat zegt genoeg ook nog een motoragent met de zwaailichten en geluid kwam nog langs.  Later bleek fietser en motor tegen elkaar gebotst.

We reden door  we zagen in een berm 3 rode tulpen maar ja verder daar  geen. We  gingen naar recht  en dan kom je achter het oude gem huis langs.

Ja en dan links de weg op  hoe heet die straat nog maar weer zoeken  we op Suermondsweg Je gaat dan richting  Hooghalen en kom je langs  die hele grote schuur  waar vorig jaar heel veel tulpen stonden.   Op die hoogte is ook een fietspad je mag dan de weg over steken en ja  hoor daar zag ik in de verte vele mooie kleuren tulpen. Maar helaas  we konden er niet dicht bij komen.

Ondertussen waren we aan het eind van het fietspad  en volgens mij komt dan de Eekhoutswijk. We gingen rechts en dan gelijk het fietspad links  op waar al vele jaren prei staat te groeien.

En ja zo ineens zagen we ze,  die pal langs  het pad staan  die bloeiden nog niet. op een vroege na….

Maar even verder is een smal straatje  en daar genoten we van vele mooie kleuren  tulpen en een heel groot veld narcissen.

Het paard wat op verschillenden plaatsen even op de kiek gezet werd

Wij reden terug naar het fietspad en sloegen de weg in waar de schapen rustig aan het grazen waren. Er liepen wat vreemde schapen voor ons tussen en die hadden een tuigje aan.

En tussen al die schapen liep iets heel kleins grace zag hem het eerst. En het lukte mij hem op de kiek te zetten.  Via Wittezomer en de Polweg kwamen we weer bij het eerste tulpenveld waar we langs waren gekomen.

Aan de overkant van de vaart zagen nog twee fietsen die we eerder deze middag ook tegen gekomen waren.

 

mooie bomen en bloemen waren er ook te zien

Bij het monument voor de Fransen hebben we nog even stil gestaan.

Samen reden we naar de stad en daar haalden we een frietje.

Samen  met de duiven en kraaien of zijn het spreeuwen aten we ze op het Koopmansplein in het zonnetje  heerlijk van de frietjes gesmuld.

19-4-2020