LTC Futsal schakelt JCK/AISO uit in play-offs

Assen – LTC Futsal heeft de eerste horde op weg naar de eerste divisie met succes genomen. In een sfeervolle Peelohal hielden de Asser zaalvoetballers en tegenstander JCK/AISO uit Utrecht elkaar in evenwicht in de reguliere speeltijd (3-3), waarna LTC als winnaar uit de strafschoppenserie kwam.

LTC en JCK/AISO speelden vorige week tijdens de eerste ontmoeting om promotie naar de eerste divisie in de Domstad gelijk, 4-4. De Asser formatie was er uiteraard op gebrand het karwei vrijdagavond in de eigen Peelohal af te maken.

Voorsprong
Dat leek aanvankelijk ook te lukken. LTC nam een 3-1 voorsprong, maar liet de zege alsnog door de vingers glippen: 3-3.

Strafschoppen moesten derhalve de beslissing brengen. De gasten schoten de eerste pingel tegen de paal en dat werd de bezoekers uiteindelijk fataal. De overige schutters waren allen trefzeker, Robert Hamming benutte uiteindelijk de beslissende strafschop voor LTC.

Heiloo
De ploeg kan zich nu opmaken voor de tweede tegenstander in de play-offs, HZV/Het vennewater uit Heiloo. LTC speelt volgende week vrijdag eerst uit, een week later volgt de return in Assen. De winnaar promoveert naar de eerste divisie, de verliezer krijgt een herkansing om alsnog promotie af te dwingen.