Zaalvoetballers LTC 1 naar Topklasse

 

VOETBAL – De zaalvoetballers van LTC 1 zijn vrijdagavond na een ware thriller tegen De Griffioen in de sporthal van Leek gepromoveerd naar de Topklasse. Na reguliere speeltijd en de verlenging stond het 7-7, de strafschoppenserie werd door de Assenaren net iets beter benut dan de ploeg uit Oosterwolde: 3-2. Topklasse!! ● 2016 © Ineke Heijting 3-DSC01000

LTC werd in Leek gesteund door zo’n 300 meegereisde supporters. De formatie van coach Johan Meek was De Griffioen in de reguliere competitie in de hoofdklasse al twee maal tegengekomen, beide ontmoetingen werden door de Assenaren gewonnen.

 

Maar Meek had vooraf al gewaarschuwd: finales zijn wedstrijden op zich en De Griffioen was natuurlijk net zo gebrand op het behalen van de Topklasse als LTC.  En dat bleek in de wedstrijd. LTC nam telkens een voorsprong, maar steeds trok De Griffioen de stand weer recht. Bij rust stond het 3-3, en ook in het tweede bedrijf scoorden de teams om en om. Na een 6-6 eindstand volgde een verlenging van twee maal vijf minuten. Drie minuten voor tijd leek LTC de beslissing te forceren (7-6), maar de opponent uit Oosterwolde toonde veerkracht en kwam tijdens een laatste krachtsinspanning toch nog langszij: 7-7. Strafschoppen moesten gaan uitmaken wie de sprong naar de Topklasse mocht maken.

En het was uiteindelijk Niek Hidskes die LTC via de laatste rake trap van de avond dat felbegeerde ticket bezorgde.

Tekst Bron  Asser Courant  foto’s ineke heijting

Deze diashow vereist JavaScript.