Kolkend Assen

Culturele en sociale manifestatie Kolkend Assen met  kleurrijk programma bracht veel volk op de been
naamloos
ASSEN – Alom tevredenheid bij de deelnemende organi-saties en ondernemingen aan de manifestatie Kolkend Assen.  Dat was geen won-der, want de omstandigheden hadden zaterdag niet beter kunnen zijn. Er was  veel volk op de been en ook nog over de hele binnenstad verspreid. Opvallend was de drukte in de Gouverneurstuin die er gezond groen bij lag.

Daar werd weer het ‘Preuvenement’ georganiseerd, een proeverij waar kon worden gesnoept van vele heerlijkheden die tder plaatse waren bereid of werden aangedragen.
Hier was het aantal deelnemers  – zeer verrassend – groter dan ooit en dat is een aanmoediging  voor de toekomst. Dit onderdeel van het wijdse programma heeft het in zich een topper te worden.
Er was veel publiek in de gezellig ingerichte Stads-tuin en dat kwam niet alleen door het optreden van de selfmade vedette Karin Bloemen, die een bij een breed publiek bekend en gewaardeerd repertoire ten gehore bracht.
Het Koopmansplein was ook goed bezet met stands en korte voorstellingen van verschillende aard. Er was ook een goede doorloop naar De Nieuwe Kolk, waar het grote plein voor de ingang de jeugd uitnodigde er zich te vermaken en dat een  soepele schakel bleek tussen ‘buiten’ en de activiteiten die binnen plaatsvonden.
Kolkend Assen was dus zonder meer een prachtig feest dat duizenden veel genoegen heeft verschaft.
Maar het was in feite ook een echt ‘multi-cultureel’ en sociaal gebeuren. En daarmee was zeker voldaan aan de de doelstelling van het geslaagde evenement.