2018 Opening

Lichte ‘tumult’ bij opening Mooi Verhaal in ’t Forum

Assen – In winkelcentrum ’t Forum in Assen was vrijdagavond de opening van de vierde editie van pop-upwinkel Mooi Verhaal, een initiatief van stadspredikant Bert Altena.

Dat ging niet helemaal volgens schema. Even dacht Thilla Franken, voorzitter van de Protestantse Gemeente Assen, dat zij de officiële opening voor haar rekening mocht nemen, toen plots de kerstman vanuit het publiek kwam. Die wilde beginnen aan een toespraak, maar werd op zijn beurt weer op de schouder getikt door Jozef en een zwangere Maria, een herder en een puber die wilde weten welke kados hij zou krijgen van de kerstman

Het was alvast een knipoog naar het kersttheater dat later deze maand bij Goed Verhaal wordt uitgevoerd. Maar ja, daarmee was de pop-upwinkel nog niet geopend. Uiteindelijk was het Altena zelf die de deuren opende, waarna het publiek naar binnen stroomde.

Thilla Franken had wel de eer om als eerste haar kerstwens in de wensboom te hangen. Dat goede voorbeeld werd al snel gevolgd door oud én jong. Ook de kassa werd meteen maar ingewijd, zodat de eerste producten van verschillende goede doelen-kraampjes konden worden verkocht.

Zaterdag staat de eerste activiteit op het programma: Write for Rights. In samenwerking met Amnesty International gaan deelnemers brieven schrijven voor gewetensgevangenen.

Iedereen is uiteraard van harte welkom.

deel tekst robbert willemsen asser courant
foto’s ineke heijting