2017 Art of wonder

Art of Wonder
Jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden   29 mei t/m 4 juni 2017
Het eerste weekend van juni (2, 3 en 4 juni), zal het publieke gedeelte van de eerste editie van dit festival plaatshebben in Assen.
De hele voorafgaande week vanaf 29 mei tot 2 juni bezoekt het festival scholen in Assen en Drenthe en zijn er workshops en seminars, onder andere in de Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI.
“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.” (Einstein)
Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival, geschikt voor de hele familie, voor kinderen, jongeren, gezinnen, opa’s en oma’s.
Het festival heeft als motto: verbeelding als motor van het leven.
Er zal fantasierijk beeldend theater, muziektheater, straattheater en dans te zien zijn; in theaterzalen, in tenten en op verrassende locaties in de stad, zowel binnen als buiten.
De Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival met theater, workshops voor kinderen en muziek. Ook kun je in de tuin heerlijk eten en drinken en is er volop ruimte om te spelen.
Op vrijdag 2 juni is hier de opening van het festival, met een divers programma buiten in de tuin en in theatertenten.
Op zaterdag breidt het festival zich daarnaast uit over de stad en is er theater te zien op straat, op de Brink, het Koopmansplein, in Podium Zuidhaege, in winkelpanden en op diverse andere locaties in de stad.
Op zondag 4 juni is er een feestelijke afsluiting voor alle generaties samen in theater De Nieuwe Kolk.
De organisatie van het festival is in handen van Drents JeugdTheater Garage TDI. Frederieke Vermeulen is aangetrokken als artistiek leider.
Dit jaar zullen er grote en kleine voorstellingen en performances te zien zijn van zowel noordelijk als ook landelijk opererende gezelschappen en kunstenaars. Daarna zal Art of Wonder uitgroeien tot een internationaal jeugdtheaterfestival.