DE [OUDE] KOLK

Historicus Bertus Boivin en oud-theaterdirecteur Bert Naarding zijn in de geschiedenis van De Kolk gedoken.

Ze speurden in archieven, gingen op zoek naar oude foto’s en spraken met tientallen Assenaren over hun herinneringen aan De Kolk en het Concerthuis van vroeger.de(oude)kolk -ih - 7-11-2012 16-27-39

DE [OUDE] KOLK brengt het verhaal van meer dan anderhalve eeuw cultuur en theater in Assen. Hoe het allemaal begon in 1851 toen Jannes Schut zijn Concerthuis bij de Kolk bouwde. Het waren jaren van cultuur bij kaarslicht met de geur van chique parfums en goede sigaren. In 1898 kreeg het Concerthuis zijn grote zaal. Jarenlang bleef de zaal hét monumentale middelpunt van het culturele leven in de stad.

Het Concerthuis werd in 1968 De Kolk. De wilde jaren begonnen. In De Kolk kon alles: het Grote toneel en opvallende nieuwe kleinkunst, klassieke concerten en de muziek van de jeugd en desnoods een stripteasedanseres in de TT-nacht.

Na de grote verbouwing van 1976 bracht De Kolk dertig jaar lang het mooiste wat het Nederlandse theater te bieden had. DE [OUDE] KOLK haalt ook aan die jaren dierbare herinneringen op. Tot het hoog tijd werd voor De Nieuwe Kolk.

Sinds 2012 geeft De Nieuwe Kolk het theater in Assen een nieuwe toekomst. Met DE [OUDE] KOLK geven we dat nieuwe theater zijn geschiedenis. En dat is er één om trots op te zijn.

Meer foto’s  klik hier       1 dec 2012 in warenhuis Vanderveen   klik hier