Urban Run 2015

Parkmanagement Assen-Noord had enkele maanden geleden het idee opgevat iets sportiefs neer te zetten op en rond het bedrijventerrein in Assen-Noord. En met alle natuurlijke ingrediënten bij de hand – water, sloten en veel natuur – werd het de Urban Run. Een soort survivalbaan, maar dan wel goed te doen voor jong en oud, getraind of ietsje minder in vorm. En zonder competitie-element. Bezig zijn met sport, lekker bewegen moest voorop staan.

Reint Schaafsma, voorzitter van het parkmanagement, had Defensie bereid gevonden het parcours te bouwen en ook op de dag zelf aanwezig te zijn voor de begeleiding. En het moet gezegd worden: de legerjongens- en meisjes hadden iets moois neergelegd op het Messcheveld, met elementen die werkelijk elke spiergroep in het lichaam uitdaagde. Dat alles verpakt in het prachtige weer deze zaterdag, werd het een zeer geslaagde eerste editie van de Urban Run.

Sanne Eilers en Lisa de Graaf uit Assen zijn twee deelnemers, die zich lichtelijk hebben verkeken op de inhoud van de Urban Run. Lisa: “Wij dachten dat het alleen een hardloopevenement was, maak je dit mee! Een soort stormbaan. Ja, we doen aan sport. Sanne doet aan jazzdansen, ik rij paard en samen zijn we regelmatig aan het hardlopen. Maar de laatste weken hebben we dat niet gedaan. En dan valt dit wel even tegen. We lópen dan ook meer dan hárdlopen. Maar och, zo gaat het ook, haha.”

De beide dames hebben de modder op het gezicht zitten. Sanne: “Ja, je doet hier ook van alles. Door buizen kruipen, netklimmen, brug afhollen, door sloten… Dan wordt je smerig, maar dat is niet erg. Het is namelijk ook heel erg leuk.”

Of Sanne en Lisa ook volgend jaar weer meedoen? “Misschien wel, maar als we dat doen, gaan we eerst wel even van tevoren trainen!”

En ach, hoe smerig de deelnemers na afloop ook zijn: aan het eind van het parcours heeft de brandweer een mega-sproeier neergezet, die de modder tot achter de oren wegspuit.

meer foto’s klik hier