Onderweg naar Leeuwarden

Samen mee haken aan de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, een wereldrecordpoging. Een initiatief vanuit Leeuwarden, de stad die in 2018 culturele hoofdstad van Europa is.

Er worden granny squares gehaakt, vierkanten met stokjes en lossen. Dus kun je haken, wil je gelijkgestemde buurtgenoten ontmoeten, bezig met je hobby en meewerken voor goede doelen.  De bedoeling van het dekens haken is om in juni 2018 als Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is, te komen tot 10.000 dekens, allemaal met tyraps aan elkaar gezet. Daarmee wordt dan het record uit het Guiness Book of Records verbroken dat op 8000 dekens staat.

in 2015 zijn al twee vrouwen in Leeuwarden met haken begonnen en momenteel zijn overal in de wereld mensen aangehaakt. Van Spanje tot Scandinavië, van Amerika tot Nieuw Zeeland. Die gehaakte dekens moeten dan wel op tijd naar Leeuwarden worden verstuurd want op 1 juni 2018 is de sluitingstermijn.

Na deze recordpoging schenkt de organisatie de dekens aan goede doelen en/of mensen die een deken nodig hebben.

In Assen waren o.a , Woon zorgcentrum De Arendshorst, Leger de heils , Vrouwen van Nu  en het haakgroepje uit Assen-O0st en vele anderen er mee bezig.

 no 34 van Assen-Oost

34 en een halve deken maakten ze in Assen Oost

Assen -Oost gaat zelfs na  de zomer vakantie verder haken voor goede doelen.

Maar vanmiddag even na drieën zouden de dekens gehaald worden door een van de organisatie Monique v d Hoek, ze was al eens eerder geweest  en de partij die vanmiddag  mee naar Leeuwarden ging  samen ruim over de 200 Monique heeft de verwachting dat de 10.000 gehaald worden.

Gerda van de De Arendshorst met haar vrijwiligers En Sandra  van de haakgroep uit Assen oost hadden al de dekens over de heggen bij de Arendshorst gehangen en op het grasveld gelegd een vrolijk gezicht vanaf de Nobellaan er werd menig keer gestopt en gefotografeerd

Tip  Kom op 14&15 juli De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld bewonderen in Park Vijversburg in Tytsjerk. Iedereen is welkom.