Leerlingen Nassau College schilderden

beelden van discriminatie tolerantie voor actie ‘Struikelstenen’
kunstASSEN – Leerlingen van het Dr. Nassau College Penta hebben in het kader van de actie ‘Struikelstenen’ voor een educatief project schil-derijen gemaakt die het thema Discriminatie Toleran-tie moesten uitbeelden.
Daar werd een expositie van samengesteld, die woensdagmiddag door wethouder Onderwijs Maurice Hoogeveen in het Stadhuis werd geopend.
In zijn toespraak refereerde de wethouder aan de actie die poogt op acht plaatsen in de stad de eerste zogenoemde ‘Struikelstenen’ aan te brengen. Dat zijn steentjes met een messing plaatje waarop de namen en verdere gegevens staan van vervolgingsslachtoffers uit Assen van de Tweede Wereldoorlog
Daaronder waren nagenoeg alle joodse inwoners van Assen,  die in oktober 1942 werden weggevoerd.
Het project heeft verrassende schilderijen opgeleverd, die de moeite van het bezichtigen beslist waard zijn. Na de toespraak van de wethouder gaven de leerlingen Frank Boer uit 3 F en Aijmen Mehdi en Rianne Seggers uit 3E   van opleiding TL uitleg over hun werk. Het project werd uitgevoerd tijdens de lessen van docente tekenen Irene Meuldijk.
Woensdag 20 juni legt de kunstenaar Gunter Demnig de eerste serie stenen in de stad. Dat doet hij samen o.a. met leerlingen van het Nassau College en nabestaanden.
De stenen komen te liggen in de trottoirs van de straten  voor de huizen waar de slachtoffers het laatst hebben gewoond.