Preuvement 2019

 

 

De Groninger folk groep Törf is opgericht in 1975. Törf was een van de eerste groepen die zich bekommerde om de Groninger liedgloedtraditie en Groninger dansmuziek. Er werd in zowel schriftelijke als mondelinge bronnen gezocht naar geschikte traditionals. In de loop van de jaren tachtig heeft Törf zich verder ontwikkeld door tevens Groninger poëzie als uitgangspunt te nemen. Werk van dichters als Hans Elema, Simon van Wattum en Jan Boer werden door de leden van Törf op muziek gezet.

Drie vrouwen met elk hun eigen talent, vonden elkaar in de muziek en creëerden ‘Sisterhood’. Van indie folk tot lichte popmuziek; ‘This is the sound of one voice, singing together in harmony’.

Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste hebben elkaar op meer dan één vlak gevonden. Allebei zijn ze, naast bewogen vertellers en gepassioneerde muzikanten, ook vader van een jong kind en ze wonen op een steenworp afstand van elkaar, in het hart van de Amsterdamse Jordaan.
Dat moest wel tot iets moois leiden en dat heeft het ook gedaan. In de studio bij Bakker thuis werd het plan geboren om samen op reis te gaan. ‘En route’, met liedjes uit ons collectieve geheugen. Op reis naar de tijd dat we in de auto naar Frankrijk reden en luidkeels meezongen met Gérard Lenorman, Les Poppy’s, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als ‘Les moulins de mon coeur’ van Michel Legrand en ‘Laat me’ van Ramses Shaffy.
Gerard Alderliefste was bandleider op Shaffy’s laatste tournee en maakt geen geheim van zijn liefde voor de muziek van Nederlands grootste chansonnier.
De combinatie van Cor’ s virtuositeit op de piano en het geluid van Gerard’ s gitaar maken het geheel tot een uiterst verfrissende samenwerking.

31-01-20   Assen Nieuwe Kolk

 

 

 

een van  de lokale talentvolle artiesten die tijdens het Welcome to the Playground haar opwachting maakt is de 16-jarige Isabelle Elzinga.