Gigantisch spinnenweb in Asser Gouverneurstuin?

Het lijkt erop alsof er momenteel een gigantisch spinnenweb wordt geweven in de Gouverneurstuin in Assen. Alsof een levensgrote spin op elk moment uit een van de bomen komt rennen als een ‘prooi’ is gestrikt in het kleverige web  Nou ja, zo erg is het niet.

Het Kroatisch/Oostenrijkse kunstenaarscollectief Numen/For Use bouwt tussen de bomen een installatie van tape: Tape Assen. Into Nature Het kunstwerk maakt onderdeel uit van Into Nature, een kunstexpeditie door het Drentse landschap en langs een aantal bekende kunstinstellingen. Op 17 locaties zijn tussen 2 juli en 18 september allerlei kunstwerken te zien.

Zoals ‘het web’ in de Gouverneurstuin. Het designcollectief Numen/For Use bouwt een sculptuur op grote schaal, die de gehele publieke ruimte overneemt. De kunstenaars gebruiken materiaal dat, zoals zij dat zelf omschrijven, ‘in de kern kortstondig is en veranderen dat in een vorm die architecturale kenmerken heeft’. De kunstwerken die daarmee ontstaan waren eerder te vinden in Melbourne, Tokio en Parijs. Vanaf juli is dit werk dus tevens te zien zijn in de Gouverneurstuin in Assen.

 

Dragers
Tape Assen is een installatie die zich kenmerkt door een mix van natuur, architectuur, openbare ruimte en kunst. De bomen in het park zijn dragers van het kunstwerk, de wandelaar is haar gebruiker en beschouwer. Het is een luchtige verbeelding van de kracht van samenwerking en groei. Het is de bedoeling dat dit kunstwerk zo sterk wordt, dat een persoon er doorheen kan kruipen. Over vijf dagen hopen de kunstenaars het werk gereed te hebben en dat het voor het publiek kan worden opengesteld.