Gedichten Kroegentocht

 

Zondag 6 febuari 2011  van 15.30 – 17.30 uur in de volgende cafés: Tastoe,Whispers, Cosy Corner of de Witte  Bal.

 

Plaats genomen voor het raam in Tastoe wil ik jullie mee laten beleven met de eerste gedichten kroegetocht. Micha, John en Nicolette waren al binnen.

Micha de enkel meters vloer nodig heeft bij het lezen van zijn sprekende gedichten stak van wal even leek het voor mij dat ik zo mee kon oplezen hoorde verschilende van hem nog op gedichtendag. Maar duidelijk veel plezier in het brengen van zijn sprekende gedichten.

Geluiden in het café waren even aan het woord o.a de espresso John in zijn markante zwarte jas bracht met luide stem zijn verzen  hem zou ik vaker moet horen voor dat ik het herken.

Nadat de kroeg geluiden even weer waren verstomd nam Nicolette haar viool ter hand en lied ons genieten van Ierse klanken  en Ierse gedichten vooral die van die motieven van de gebreide schippers truien met de munt ingebreid sprak mij erg aan.

Een muziekje, 2 spelende kinderen met een hond .. rustig gekwebbel de drankjes gaan in het rond .. Daar komen ze aan zien we door het raam 2 mannen met stevige stap de een een dichter de ander een bezoeker of toch niet nee  t’ was Bert meester in het misleiden op een humoristische manier.

Maar eerst was de beurt aan Adrie waarvan men zegt dat hij  boks in de poëziering ik heb bij hem meer  het gevoel ik lees met kracht mijn gedicht maar moet nog naar de tram…maar dat is weer wat ik er altijd van dacht.

Bert was toen aan de beurt  wat van hem zeker is blijven hangen het  Kis and ……… gedicht. Even weer de sfeer van het cafe de geluiden van komen en gaan de expresso staat ook even weer aan  pilsjes getapt en al kwebbelend wacht het publiek wat komen gaat. Een pittige jonge vrouw stapt binnen en ook in de zucht van de wind treed geerd binnen zijn grijze bos haren wapperen nog van de wind hij zoek gelijk een plaatsje voor zijn optreden  het publiek bemoeid zich hier mee  we willen graag iest meer zien dan je rug alleen??? maar met hun mee kwam Jan die het niet over Beerta wilde hebben en niet naar Veendam wilde gaan maar ook voorlas uit zijn eerste bundel uit 2002 ezelsoren met lippestift.

 

De  jonge vrouw  Laura met haar spetteren de paarseboek nam het woord in deze kroeg ze staat bekend om dat ze haar mannetje staat en dat bleek ook uit het resultaat wat bij vooral bleef hangen voor mij  was haar sprekende gelaat.

Ja toen was het de beurd aan Geerd staand aan het eind van de bar had hij voor gekozen  en af en toe keek hij ons allen aan  voorzover de lichtjes op de bar het toe lieten maar met de geleende bril op las hij ze dit keer voor met een glimlach op zijn gelaad  streek eensklaps met zijn hand door zijn haar zo dat was het t’is klaar.

Het was even wachten een groepje was nog onderweg    helaas een van hen was er niet geveld door griep moest ze verstek laten gaan

Op verzoek  las Egbert de tweede en prachtig lang gedicht vergeef mij de naam is niet blijven hangen maar jou bewegende hangen de pasje en het stem verheffen bracht stilte in de kroeg alleen jou optreden dat was genoeg egbert het is een waar genoegen naar jou te mogen kijken en te luisteren na jou kwam

Ria ook een zeer bewegelijk mede mens. ze kust paarden ?? maar ook maakt ze prachtige gedichten samen met Delia maakten ze er een boekje van. Minnezinne met    Drents talige erotische poëzie.

 

ik  ineke heijting heb bijzonder genoten van het optreden van deze bijzondere mooie dichters mannen en vrouwen  die deze zondagmiddag  in 4 kroegen van Assen het publiek vermaakten

ik heb genoten en de mensen om mij in Tastoe ook. De Dichters samen vertelden dat het ook goed  toefen was in de ander kroegen van deze tocht.