het Rolderdek 2016

Namens de combinatie Van Gelder/ Van Haarst willen we u van harte welkom heten bij de symbolische 1e liggerlegging van het Rolderdek. Een speciaal welkom voor wethouder Mevr. Harmke Vlieg die zo dadelijk de symbolische 1e liggerlegging gaat verrichten.

Wij als combinatie Van Gelder/ Van Haast zijn zeer verheugd dat we dit project van de Florijn As hebben aangenomen en daarmee met onze 200 jaar ervaring (Van Haarst 100 jaar in 2014 en Van Gelder in 2016) een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van Assen. Zoals gezegd voeren we het werk uit in een combinatie waarin Van Haarst het betonwerk en Van Gelder de omringende infrawerk uitvoert.

Reeds in April dit jaar zijn we gestart met rioolwerkzaamheden en de sloop van het oude Rolderdek. Met de plaatsing van de liggers gaan we vandaag de eindfase van het project in en zullen we naar verwachting eind december het project opleveren. Dit is 4 maand sneller dan oorspronkelijk aangegeven opleverdatum.

Het project is aanbesteed middels een EMVI aanbesteding aanbesteed. Hierin kon de aannemer aangeven in hoeveel dagen stremming zij het werk konden uitvoeren met daarbij een gestelde aantal minimum dagen. Wij als combinatie zijn er trots op dat we het werk in deze minimum aantal stremmingsdagen hebben kunnen uitvoeren en het zelfs sneller hebben uitgevoerd.

Vandaag gaan we een 17-tal prefab brugdekliggers van ruim 20 mtr lengte middels een 400-tons kraan op de Roldertunnel plaatsen, waarbij de zwaarste veldliggers 53 ton wegen en de randelementen ruim 31 ton.

Om een indruk te geven wat we op dit moment al hebben uitgevoerd. Op dit moment hebben we:

2900 ton asfalt aangebracht

3,2 km aan leidingen (riolering, kabels)

48000 m3 grondverzet

En 15.000 kilo aan wapening aangebracht.