2016 Tijdelijk stationsgebouw Assen geopend

oude tegen de vlakte. ‘We krijgen er iets moois voor terug’

Het tijdelijke stationsgebouw van Assen is maandagochtend officieel geopend. Dit gebouw, dat de afgelopen weken uit de grond werd gestampt, moet twee jaar lang worden gebruikt door reizigers. Daarna wordt het nieuwe stationsgebouw in gebruik genomen. Het noodstation is geopend, het oude station gaat tegen de vlakte. Dus moeten de fietsen weg. Laatste beeld: het nieuwe station van Assen. ● 2016 © Ineke Heijting

Bij de opening waren de Asser wethouder Harmke Vlieg, NS-regiodirecteur Ineke van Gent en Jan Mulder, regiodirecteur van ProRail aanwezig. Het trio deelde ontbijtjes uit aan reizigers. Van Gent realiseerde zich dat het even behelpen is. “Maar we krijgen er iets moois voor terug.”

Containers
De tijdelijke gebouwen lijken op containers. Er is een kiosk, een bloemenzaak, een wachtruimte en ruimtes voor personeel. Het noodgebouw staat op de locatie van het huidige busstation, waar ook de loopbrug is geplaatst. Vanaf de Overcingellaan moeten reizigers de trappen op en neer – of met de lift – om op de perrons te komen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen op de sloop van het huidige stationsgebouw in volle gang, dat gaat binnenkort tegen de vlakte. Na de sloop wordt eerst een fietsenkelder gerealiseerd, alvorens het nieuwe station wordt neergezet.

Fietsen
De fietsen, die nog in de oude fietsenstalling stonden, hadden voor maandag allemaal door de eigenaren op moeten worden gehaald. Bij het tijdelijk stationsgebouw is nu tevens een nieuwe stalling (met toezicht) voor fietsen, brommers en scooters geplaatst. Maar lang niet iedereen had – gezien de vele fietsen die er maandagochtend nog stonden – gehoor gegeven aan die oproep.

DSC00924

Die fietsen worden nu door de gemeente uit de oude stalling verwijderd. Wat ermee gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Klik hier voor meer fotos