Ingebruikname station Assen

Op zondag 13 mei is het nieuwe station in Assen voor het eerst in gebruik genomen. Vanaf die dag stopt de trein bij het nieuwe stationsgebouw en zijn het gebouw en de perrontunnel open voor alle reizigers. Begin juni gaat ook de fietsenstalling onder het station open.

 De komende weken wordt het station nog verder ingericht. Vanaf 13 mei is in het gebouw al wel de Stations huiskamer aanwezig. Ook aan de buitenkant van het station vinden de komende tijd nog afrondende werkzaamheden plaats, net als aan het stationsplein en het busstation.

Feestelijke ontvangst reizigers

Op maandag 14 mei nemen wethouder Harmke Vlieg-Kempe, regiodirecteur NS Joost van der Bijl en regiodirecteur Pro Rail Jan Mulder het nieuwe station in Assen feestelijk in gebruik met een speciale actie voor reizigers.

Fietsenstalling
De huidige fietsenstalling bij het tijdelijke station blijft nog tot begin juni in gebruik. Dit omdat door de hevige regenval van vorig weekend de vloer van de nieuwe fietsenstalling nog niet definitief afgewerkt kan worden. Reizigers worden vanaf de huidige stalling via borden verwezen naar het nieuwe station.