Fiets4daagse Fietsende muzikanten

gaven feestelijk tintje aan opening Fiets4Daagse in Assen

Op het Koopmansplein

ASSEN – Om de opening van de 46ste Fiets4Daagse in start-plaats Assen een feestelijk tintje te geven was voor maan-dagavond de Bicycle Show-band Crescendo uit Opende uitgenodigd op het Koopmans-plein een show te presenteren. Daar was weinig ruchtbaarheid aan gegeven, zodat de belangstelling voor dit passende optreden gering was.
Dat belette de unieke groep fietsende muzikanten niet een volwaardige show te geven, die werd gevolgd door een korte tocht door het centrum.
Omdat het officiële gedeelte van de opening bij De Bonte Wever zou plaatsvinden volgde een aantal op het plein aanwezige fietsers de trommelende en blazende muzikanten naar het Stadsbroek, waar alles in gereedheid was gebracht om de gebruikelijke ceremonie te kunnen uitvoeren.

Voordat de nationale driekleur en de vlaggen van de NTFU en en de Fiets4Daagse werden gehesen sprak de voorzitter van de Werkgroep Jos Engelman een welkomstwooIn de Bonte Weverrd .
Toen de vlaggen hingen en het door Crescendo gespeelde Wilhelmus had geklonken, verklaarde vrijwilliger Sietse van der Velde de Fiets4daagse 2011 voor geopend. Provinciaal waren er aan het eind van de week 6000 inschrijvingen waarvan 1400 in Assen. In de loop van maandag zijn daar nog bijna 500 bij gekomen en de organisatie verwachtte dat er nog wel enige duizenden inschrijvers bij zouden komen.

Vanochtend (dinsdag) zag het er redelijk optimistisch uit.
De hele ochtend was het een drukte van belang bij de in-schrijftafels. Het komt nu aan op het weer, dat in de belang-rijke mate bepaald hoe het dit jaar met de Drentse Fiets4Daage afloopt.

Bijdrage Ineke Heijting