2 de fietstocht van de Schulp

Wij een groepje van de scootmobielclub Assen.

Reden vanaf de Schulp hun 2 de route die ze uit gezet hadden.  We starten tegen elf uur vanaf het terras van de Schulp waar we eerst een heerlijk bakje thee / koffie  met koek.

Het is best lastig  om goed de route te lezen daar je zo voorbij een bepaald punt ben. Of je zoekt een afslag  terwijl hij pas over 2 km te vinden is. Verschillende punten  op de route waar je even wat kunt gebruiken. Maar een broodje en wat te drinken kan je ook zelf mee nemen.

Dit keer werden we opgewacht door Elly van Radio Drenthe  van het programma Op Tjak.  ze had een gesprekje met ons op een parkeerplaats  werd rechtstreeks uitgezonden op de radio en zij maakte wat foto die te zien waren op de tv.

We kwamen  door Loon en   het Balloërveld zagen in een glimp van de schapen  ze liepen op  het brede zandpad van ons af jammer maar was geen doen om ze te volgen.

We volgden het schelpen pad  de heide krijgt al een beetje paarse gloed . Op het eind van het pad  waren veel gele bloemen en mooie paarse / roze wij noemden ze kattenstaarten  vroeger hoorde dat ze wilgenroosjes heten.

Op de route stonden ook foto’s