Bevrijdinsfestival 2011

Twintig duizend bezoekers bij het Bevrijdings Festival bij de ‘plas’

DSC06551
ASSEN – Er werd vorig jaar wat zuinig gereageerd op de mededeling dat het nieuwe Bevrijdings Festival bij de Baggelhuizerplas zou wor-den gehouden. Was dat nou wel de goede locatie, vroegen velen zich af. Ook na de ervaring van donderdag rijst de vraag of niet beter voor de stad had kunnen worden gekozen, maar het  moet worden gezegd dat – uiteraard mede door het goede weer – het Vijf Mei feest goed is geslaagd.
Organisatorisch zat de zaak goed in elkaar. Het terrein was goed toegankelijk en naar behoren ingericht. Wat het programma betreft valt nog steeds te discussiëren over de muziek die wordt gebracht. Voor de oudere generaties niet om aan te horen, voor de jongeren midden in de roos. Daar wordt voorlopig nog wel over gepraat.
Er viel vooraf geen zinnig woord te zeggen over de mogelijke belangstelling, maar met naar schatting twintig duizend belang-stellenden kon de organisator Diner Mobiel  niet ontevreden zijn.
Als in andere jaren waren ook verschillende instellingen die een boodschap hebben te brengen van de partij, zoals Amnesty International, Cordaid, Freedom-Wall, Vluchtelingen Werk en War Child, tezamen gebracht op het Plein van de Vrijheid.

Voor de jonge jeugd was er een speciale Kinderhoek ingericht waar deze zich goed kon vermaken. Een minpuntje was dat voor een bezoek aan het toilet een euro moest worden betaald en ook voor deze jongeren de consumptieprijs van twee euro voor gezinnen met kinderen een zwaar beslag legde op de familieportemonnee.
Al met al was het een gezellig feest, dat tot ver in de avond voortduurde.
Veel bezoekers waren op de fiets gekomen en moesten in het donker weer terugkeren. Heel attent was het dat de organi-satie de fietsroute tot aan motel Van der Valk met door generatoren opgewekte stroom had laten verlichten.

Bijdrage Ineke Heijting

meer foto’s klik hier