Royal Relation/Dirty Boulevard

Het Bevrijdingsfestival bij de Baggelhuizerplas in Assen Om twee uur kwamen de lopers van Loopgroep Kloosterveen aan met de fakkel. Het bevrijdingsvuur was zaterdagavond ontstoken in Wageningen.  De helikopter met zangeres Maan, een van de Ambassadeurs van de Vrijheid lande bij de kazerne .

Om 12 uur startte op het hoofd podium RoYal Relation

 

Royal Relation/Dirty Boulevard

Jongerencentra, kroegen, feesttenten, festivals, theaters..in de afgelopen veertig jaar heeft de band Royal Relation – tegenwoordig Dirty Boulevard – er een hele hoop van gezien. Veertig jaar rock ’n roll uit Assen! Met nog steeds de originele leden Barry (zang) , Roel (gitaar) en Aldo (drum) die als tieners niets liever wilden dan net zo groot worden als hun helden Herman Brood, Lou Reed of de Rolling Stones.

De band begon als Royal Relation. Eigen muziek, van rockballads tot stevige ‘met-de-bek-op-het-stuur’-gitaarrock. Vanuit thuisbasis Assen struinde de band, aangevuld met onder andere gitarist Johan Zwart het hele land af. De droom om het in de muziek te maken bleef altijd smeulen, al was het vooral de lol in het muziek maken, het optrekken met de vrienden, die de band bij elkaar hield en houdt.

Door de jaren heen en verschillende cd’s verder werd de belangstelling voor de eigen muziek steeds minder. Een vaste, trouwe fanbase in het Noorden blijft de band volgen en waarderen het als af en toe wat oude Royal-nummers voorbij komen.

Geleidelijk aan maakte de band de overstap van eigen muziek naar covers. Onder de naam Dirty Boulevard speelt de band zalen plat met de nummers van hun helden. Nummers van de Stones, Iggy Pop en Lou Reed worden stevig neergezet. Maar ook de muziek van Brood zit in het repertoire verankerd. En goed verankerd want in 2010 doet de band mee aan een zoektocht op Radio 2 naar de ‘nieuwe Herman Brood’. Dirty Boulevard speelt en gaat er met de hoogste eer vandoor.

En de band speelt nog steeds, met zoals gezegd de drie oprichters nog altijd van de partij. Naast gitarist Johan Zwart maken Richard Lambers (bas) en Jeppe Oostenga (sax en toetsen) Dirty Boulevard compleet. Vaste prik zijn de afsluiters van de TT-week in Assen, steevast op de avond van de racedag. Ontstaan als klein feestje in de kroeg van Albert Smit, en tegenwoordig een extra evenement dat niet in de TT-week kan ontbreken.

En hoe ouder, hoe gekker: de band is vanwege het veertigjarig jubileum de studio ingedoken, en heeft een aantal nieuwe nummers opgenomen. Geen covers, maar onvervalste rock ’n roll, nog altijd uit Assen, en nog steeds springlevend!