Collectie Presentatie & Educatie van Drents Museum

Drs. M. Albers volgt Jaap Brakke op als hoofd Collectie Presentatie & Educatie van  Drents Museum
ASSEN – Tot opvolgster van de heer Jaap Brakke, die 1 maart het museum verlaat, is mevrouw drs. Minette Albers
5(1959, Kloosterburen) benoemd tot hoofd Collectie, Presentatie & Educatie  van het Drents Museum. Mevrouw Albers beschikt over ruim twintig jaar ervaring in de museumwereld. Momenteel is ze adviseur musea en collectiebeherende instellingen bij Stichting Cultureel Erfgoed Noord-Holland.
Vóór haar werk in Noord-Holland was Minette Albers jarenlang directeur van twee Friese musea. Het Museum Willem van Haren in Heerenveen en Museum Stedhûs Sleat in Sloten. Van 1996 tot 2001 werkte zij als provinciaal museumconsulent in Groningen en was ze directeur van de Federatie van Musea (nu Museumhuis) in Groningen. Zij studeerde kunstgeschiedenis/archeologie en cultuurgeschiedenis van de middeleeuwen aan de RUG .
Het Drents Museum meent in Minette Albers een goede opvolger van Jaap Brakke, die naar het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover vertrekt, te hebben gevonden.
Directeur Michel van Maarseveen: “Minette Albers beschikt over ruime leidinggevende en een schat aan museale ervaring. Ze zal de komende jaren nauw betrokken zijn bij de herinrichting en de nieuwbouw van het Drenst Museum.”