Blauwe As Festival in de Havenkade

 

Op vrijdag 15 september en zaterdag 16 september vindt het Blauwe As Festival plaats in de Havenkade in Assen. Het festival staat geheel in het teken van de opening van de vaarroute Blauwe As. Water en muziek zijn de centrale thema’s tijdens het weekend.

Vrijdag 15 september vindt de officiële opening plaats van de Blauwe As. ’s Avonds, vanaf 20.30 uur, kan iedereen genieten van het muziekspektakel Symphony in Blue. Het Noord Nederlands Orkest speelt samen met Drentse artiesten: Mooi Wark, Tangarine, Alides Hidding, Bert Heerink & Jan Akkerman, King of the world en Hangover Paradise. Ook speelt een talent van Popsport Drenthe een nummer met het NNO. Het concert speelt zich af op een drijvend podium in de oude zwaaikom bij de Havenkade en is gratis toegankelijk. Het optreden wordt geprojecteerd op het gebouw van de Ondernemersfabriek en live uitgezonden door Podium TV. Liefhebbers van het NNO die graag eerste rang ´aanmeren´ hebben de mogelijkheid een volledig verzorgd sloeparrangement af te nemen bij de organisatie.

Zaterdag 16 september
Op zaterdag is er de hele dag vermaak in het water en op de wal. Bezoekers kunnen kennis maken met diverse watersporten. De lokale scoutingvereniging verzorgt activiteiten voor kinderen. Daarnaast zijn er de hele dag activiteiten voor diverse leeftijden. Op de Havenkade wordt een vrijetijdsboulevard georganiseerd. Sportverenigingen uit Assen krijgen hier de gelegenheid zich te presenteren en te promoten. Doorlopend zijn optredens van lokale en regionale bands, DJ’s en shantykoren op het horecaterras en op het podium op de vaste wal.

Zaterdagavond is er eerst een optreden op het drijvende podium door de Ex Simple Minds (XSM) uit Schotland. Lokale DJ’s van het Asser Dance Collectief zorgen ervoor dat de avond dansend wordt afgesloten in combinatie met een lichtshow en danseressen op het drijvende podium. Het wordt een spectaculaire show. Ook deze avondshow wordt volledig geprojecteerd op de ondernemersfabriek. Voor de zaterdagavond worden ook sloeparrangementen georganiseerd. Alle activiteiten op zaterdag zijn gratis te bezoeken.