Blauwe As

DSCF1249

Start Florijn As Blauwe As op kop van de vaart

 

Blauwe As wordt ook een beetje ZWARTE  As door straatmeubilair

ASSEN– Wordt de veelbesproken BLAUWE As ook een beetje de ZWARTE As? Het gaat er wat op lijken Het is namelijk de bedoeling om alle straatmeubilair langs de Vaart zoals bankjes, bolders, lantaarnpalen, paal-tjes, prullenbakken, hekjes om bomen en dergelijke, in zwart uit te voeren.  In de binnenstad is gekozen voor blauwe bankjes, prullenbakken, enzovoorts, maar zwart pas beter bij de entourage van de Blauwe As, vindt men op het stadhuis.

De rijbanen zullen ook in zwart asfalt zijn; de middenas krijgt een rood accent, evenals de linker en rechterkant van de rijbaan.

De fietsstroken krijgen net als elders in Assen een roodachtige asfaltlaag. De trottoirs worden van het Cultureel Kwartier tot Witterbrug in donkerrood/paarsachtig gebakken klinkers uitgevoerd. Verderop naar het westen zijn de trottoirs van tegels.

Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar de hele aanblik van de Vaart zal door deze kleuren en materialen een totaal andere aanblik geven. Op de inspraakavonden is dit onderdeel niet aan de orde geweest, maar het kleurenvoorstel zal nog wel met de Begeleidingscommissie Binnenstad worden doorgesproken.

Half oktober starten de werkzaamheden aan de Vaart. Eerst is de Vaart Zuidzijde aan de beurt. Het werk wordt in fases aangepakt om de overlast te beperken. In september 2007 is volgens de planning de zuidzijde klaar.

Dan is ook al begonnen met de werkzaamheden aan de Vaart Noordzijde. De start daarvan is begin 2007 en er wordt gewerkt van oost naar west. Het meest oostelijke stuk, bij het Cultureel Kwartier, is het laatst aan de beurt.