Weghalen logo van De Kolk

logoASSEN – Uitgerust met veilig-heidstuigjes lieten cultuurwet-houder Chris de Wal en interim-directeur van De Kolk Cox Hab-bema, zich in een werkbak van een grote kraanwagen omhoog hijsen om symbolisch de sloop van de oude stadsschouwburg in te luiden.
Bij het logo van De Kolk aangekomen werden de schroeven los gedraaid en werd het rode logo in het bakje gehesen.logo2
Eenmaal weer veilig op de grond sprak de wethouder nog enkele woorden over wat er geweest is en wat er gaat gebeuren.
Hij bood het logo Nick Preustering aan, een van de  groep Asser jongeren, die  de voorstelling ‘De Kolk op toer’ ter afscheid van het theater hebben gemaakt.
Dat gebeurde in een miezerige weertje (de gemeente had als extra service voor paraplu’s gezorgd) ten overstaan van belangstellende burgers, figuren uit de politiek, en bestuurders van de historische vereniging.
Ter afsluiting van de toch wel wat droeve plechtigheid was er in het Theatercafé in Warenhuis Vanderveen onder het genot van een kop koffie en een stuk gebak met de tekst ‘Vaarwel Oude Kolk’ nog even een nazit.
Daarin spraken Cox Habbema en wethouder De Wal nog enige woorden van weemoed maar ook van optimisme, want het hele gebeuren stond uiteraard in het teken van de naderende bouw van het Cultureel Kwartier. logo 3