Dutch Open Youth

De BAUHAUS Dutch Open Darts Youth 2017 zal opnieuw een fantastisch toernooi gaan worden met vele gemotiveerde jeugddarters welke georganiseerd gaat worden op zondag 5 februari 2017. Het toernooi zal plaatsvinden in De Bonte Wever.

Nieuw!
Ook voor de 2017 editie zullen we gaan werken met een voorinschrijving. Deze zal op 3 oktober open gaan.

Bij de jeugd wordt er gestreden in drie categorieën, namelijk:
• Aspiranten (t/m 13 jaar)*
• Meisjes (t/m 17 jaar)*
• Junioren (14 t/m 17 jaar)*

* De leeftijd op de speeldatum is bepalend voor de betreffende categorie. Voor aspiranten die liever in het juniorentoernooi uitkomen wordt een uitzondering gemaakt: aspiranten krijgen de keus om deel te nemen aan het aspirantentoernooi OF het juniorentoernooi.

Programma zondag voor de jeugd:
Deuren open: 08.00 uur.
Aanmelden jeugd in tent voor de ingang van de Bonte Wever: 8.00 – 9.30 uur.
Betreft dus alleen het aanmelden. Inschrijven kan op deze dag niet meer, dat kan alleen vooraf!
Start jeugdtoernooi: 10.00 uur.

Jeugdspelers dienen zich aan te melden in de tent voor de ingang van de Bonte Wever. Na aanmelding krijgen zij een kaartje waarmee ze naar binnen kunnen. Alle jeugdspelers die een ouder/ begeleider bij zich hebben krijgen 1 extra entreekaartje voor deze persoon wanneer ze zich aanmelden in de tent. Overige ouders/ begeleiders/ supporters dienen dus een kaartje te kopen aan de kassa, direct na de hoofdingang van de Bonte Wever aan de rechterkant.

De jeugdspelers die de finale halen in de drie verschillende categorieën wordt een unieke ervaring geboden: zij spelen hun finalewedstrijd op het podium live op televisie!

Jeugdspelers die 16 of 17 jaar oud zijn op 5 februari 2017 en op zondag nog actief zijn in het seniorentoernooi kunnen niet deelnemen aan de BAUHAUS Dutch Open Youth! De wedstrijden worden immers op hetzelfde moment gespeeld. Dit is voor jongens dus het geval wanneer zij de laatste 64 halen in het herensingle toernooi. Bij de meisjes geldt dit alleen wanneer zij de finale van het dames single toernooi halen.

LET OP: in tegenstelling tot de NDB Rankings wordt er in de BAUHAUS Dutch Open Jeugd per definitie géén verliezersronde gespeeld.

De winnaars van de BAUHAUS Dutch Open Youth winnen prijzengeld en zullen gehuldigd worden op het grote podium van de BAUHAUS Dutch Open Darts. Daarnaast ontvangen de winnaars van het junioren-, meisjes- en aspirantentoernooi een ticket voor de Winmau World Masters 2017.

Belangrijk:
– Door jeugdspelers en hun verantwoordelijke begeleider mag tijdens het toernooi geen alcohol worden genuttigd. Spelers die geen gehoor geven aan deze regel zullen onherroepelijk uit het toernooi worden genomen.
– Er geldt geen kledingvoorschrift, echter zijn voetbalshirts verboden. Voor alle podiumwedstrijden geldt het algemene kledingvoorschrift van de NDB.

In de verschillende rondes wordt per categorie het volgende speltype gehanteerd:*

Junioren Meisjes
Start 501, best of 5 legs Start 501, best of 3 legs
Vanaf kwartfinale 501, best of 5 legs Vanaf laatste 16 501, best of 5 legs
Finale 501, best of 7 legs Finale 501, best of 5 legs
Aspiranten
Start 501, best of 3 legs
Vanaf kwartfinale 501, best of 5 legs
Finale 501, best of 5 legs

* Het toernooiformat en programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Bron Dutch Open   Foto ineke heijting