2012 Onthulling Drents Veteranenmonument

 ‘Wat blijft is een aangrijpende herinnering aan al dat ik heb gedaan’


Commissaris Tichelaar en twee veteranen onthulden  Drents Veteranenmonument


ASSEN – Op het grasveld bij het Provinciehuis hebben CdK J. Tichelaar en de veteranen J. Mager en H.van der Scheer  het Drentse Veteranenmonument onthuld.

Dat gebeurde na een bijeenkomst in het Provinciehuis waar het Drents Jeugd Orkest voor bijna driehonderd genodigden concerteerde, voorafgaan door een woord van welkom door de voorzitter van de Stichting Drentse Veteranen, de heer Henk van de Boer.

Commissaris Tichelaar hield daarna een bewogen toespraak en dichter John van Beek declameerde twee passende  gedichten

Voordat Emmens burgemeester C. Bijl namens de Kring Drentse Burgemeesters kennis gaf van de betrokkenheid van de bestuurders.

Ingeleid door een bijdrage van het Drents Jeugdorkest kwam de heer W Kappert namens de Lionsclub naar voren om formeel het monument over te dragen aan de Stichting Drentse Veteranen.

Toen het gezelschap zich buiten had opgesteld vond de onthulling en kranslegging plaats en werd het woord gevoerd door Luitenant Generaal b.d Ted Meines.

Hij benadrukte  de betekenis  van het plaatsen van een monument voor hen die zich in dienst van het vaderland voor vrede en vrijheid hebben ingezet.

Het monument aan de Westerbrink is het eerste provinciale veteranenmonument in ons land waar geen namen op staan.

Het  heeft de vorm van een druppel of traan, met de tekst ‘Wat blijft is een aangrijpende herinnering aan al dat ik heb gedaan’.

Het is een geschenk van de Lionsclub Börck Overessinghe in Westerbork.

Klik hier voor meer foto’s