2017 Drentse Veteranen

Drentse Veteranendag

Gepubliceerd:

Assen – Zo’n 500 oud-militairen zijn zaterdag afgekomen op de negende Drentse Veteranendag in Assen. De bijeenkomst begon met een bloemlegging bij het veteranenmonument bij het provinciehuis.

 

 

Leden van veteranenopvang De Compound in Assen lieten onder meer duiven vrij. Ook was er een bijeenkomst in de Bonte Wever, met toespraken en muziek. Deze dag stond kameraadschap tussen de veteranen centraal, in het bijzonder na de ‘missie Libanon’, waar duizend Nederlandse militairen in de jaren tachtig van de vorige eeuw dienden.

Een deel van deze militairen kampt met een posttraumatische stressstoornis, en kameraadschap, het met elkaar praten en vooral naar elkaar luisteren, helpt hen enorm.

Peter van Uhm

Verder werd bekend dat voormalig Commandant der Strijdkrachten, Peter van Uhm, volgend jaar te gast is bij de tiende Drentse Veteranendag. Dan is er tevens aandacht voor zijn rol van ambassadeur van de stichting Hulphond Nederland. Deze stichting leidt hulphonden op, speciaal voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis.