Groningerbrug

Donderdag 9 maart start de aannemerscombinatie Roelofs/J.C. Krans met het inhijsen en de montage van het brugdek en het bovenwerk van de Groningerbrug. Woensdagnacht vindt het zware transport van de brugdelen plaats. De opbouw begint donderdagochtend. De nieuwe brug over het Kanaal ligt ter hoogte van de Groningerstraat/Kanaal ZZ. Het transport van de brugdelen vindt plaats in de nacht van woensdag 8 maart, als er weinig verkeer is. De route start in Veendam, waar de brugdelen gemaakt zijn. Het vervoer wordt begeleid met speciaal transport. Op donderdag 9 staan de hijswerkzaamheden gepland en vrijdag 10 maart vindt de montage plaats. Bij het hijswerk worden drie kranen ingezet.
Na de montage van de brug volgt nog een periode van afwerken en testen. De verwachting is dat het verkeer in mei over de brug kan rijden. Onder het brugdek is een gedicht bevestigd van oud-stadsdichter Mischa van Huijstee. Dit gedicht is straks te lezen als de brug open staat.

De tijd voor even laten varen

Achteroverleunen, jezelf uitrekken

Tussen twee oevers door

Een brug evenaren

Misha van Huijstee, Groningerbrug

Volg de werkzaamheden via de bouwcam
De werkzaamheden zijn live te volgen via de bouwcam op www.florijnas.com. En wie de bouw van dichtbij wil bekijken kan het beste kijken vanaf de kant van de Jan Fabriciusstraat.

De Groningerbrug is de 6e (en laatste brug) van de Blauwe As. Hiermee maakt Assen het Kanaal weer bevaarbaar. De Blauwe As heeft straks 6 beweegbare bruggen en 2 sluizen. De nieuwe vaarroute gaat komend voorjaar open voor de recreatievaart.

Gerrit Mennink was ook aanwezig bij het plaatsen van de brugdelen en hij las me oproepje op Fase BooK  en hij mailde me de volgende foto’s  hartelijk dank Gerrit