Diepstroeten-Plaggenhut

Renovatie plaggenhut op Park Diepstroeten geslaagd

ASSEN – Op Park Diepstroeten is maandagmorgen onder grote belangstelling de plaggenhut aan het Landschapspad opgeleverd. De hut werd vijftien jaar geleden door de Natuurclub van Vanboeijen met hulp van een aantal vrijwilligers gebouwd. Het is een replica van een plaggenhut, die vroeger op het terrein van Vanboeijen stond, toen nog het Anreperveld geheten. Door de jaren heen is het dak, bestaande uit heideplaggen, volledig gecomposteerd. Ook vertoonde het dak enige verzakkingen.

Staatsbosbeheer reikte de helpende hand. De landschapsonderhoudsploegen uit Oudemolen en Anderen hebben op het Balloërveld plaggen gestoken.  De nieuwe heideplaggen zijn op het dak van de hut gelegd.  Maandagmorgen heeft Elly van der Woude, manager van Park Diepstroeten, samen met Pieter Quarre, medewerker van het Landschapsonderhoud de laatste twee plaggen gelegd. De plaggenhut is het paradepaardje van het Landschapspad, een natuureducatief leerpad die de wandelaar langs typisch Drentsche landschapselementen voert.

Renovatie plaggenhut op Park Diepstroeten geslaagd

 

ASSEN – Op Park Diepstroeten is maandagmorgen onder grote belangstelling de plaggenhut aan het Landschapspad opgeleverd. De hut werd vijftien jaar geleden door de Natuurclub van Vanboeijen met hulp van een aantal vrijwilligers gebouwd. Het is een replica van een plaggenhut, die vroeger op het terrein van Vanboeijen stond, toen nog het Anreperveld geheten.

Door de jaren heen is het dak, bestaande uit heideplaggen, volledig gecomposteerd. Ook vertoonde het dak enige verzakkingen. Staatsbosbeheer reikte de helpende hand. De landschapsonderhoudsploegen uit Oudemolen en Anderen hebben op het Balloërveld plaggen gestoken. De nieuwe heideplaggen zijn op het dak van de hut gelegd. Maandagmorgen heeft Elly van der Woude, manager van Park Diepstroeten, samen met Pieter Quarre, medewerker van het Landschapsonderhoud de laatste twee plaggen gelegd. De plaggenhut is het paradepaardje van het Landschapspad, een natuureducatief leerpad die de wandelaar langs typisch Drentsche landschapselementen voert.
Foto door Alice Slof Sterken. antwoord door Johan Ubels .
Dit is een replica van een plaggenhut. Deze stond op het terrein van Vanboeijen. Werd echter ca. 2 jaar geleden weer afgebroken wegens verval en vernieling.