Riekent Jongman lintje

naamloosRiekent Jongman (80) uit  Assen geridderd voor bijna zestig jaar inzet voor de motorsport
ASSEN – De heer R.J. (Riekent) Jongman (80) is vrijdagmorgen op een voor hem zeer bekend terrein tot ‘ridder’ geslagen. Burgemeester Sicko Heldoorn was naar de Gold Club op het TT-Circuit gekomen om hem de versierselen op te spelden die bij de benoeming tot het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau behoren.
De naam Jongman is al jaren een begrip in de Drentse motorsportwereld. In 1953 werd hij lid van de KNMV en in datzelfde jaar baancommissaris bij de Internationale GP Motorcross Noord in Norg. Twee jaar later volgde het eerste optreden als baancommissaris tijdens de Dutch TT.
Van dat moment af en nog steeds vervulde en vervult Riekent  Jongman vele uiteenlopende functies binnen de TT-organi-satie. Zo is hij nu nog  beheer-der van het tijdwaarnemershuis op het TT-Circuit. Ook de Stichting IJsspeedway Assen en de Motorclub Assen en Om-streken hebben vele jaren mogen profiteren van zijn belangeloze inzet in de motorsport.
Hij werd door burgemeester Heldoorn gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.na33