100 jaar Brink

Hendrik Brink als honderd-jarige en oudste nog levende ex-politieman in Boshof door burgemeester gefeliciteerd

brink
ASSEN
– Ze zijn nog steeds zeldzaam,  honderdjarigen, en dient zich er een aan, dan komt gewis  de burgemeester van de stad waarin zo’n eeuwling woont, even op bezoek. En dat was dinsdag dus ook het geval in De Boshof, waar  Hendrik    Jacobus Reind Brink de felicitaties ontving van burgemeester Sicko Heldoorn.

De eerste burger van de stad werd geconfronteerd met een burger die langer dan iedereen in  Assen heeft gewoond, want hij kwam al op tweejarige leeftijd van Bussum hier naar toe.
Stedelingen kenden hem in vroeger jaren als mede-firmant van een taxibedrijf dat hij met zijn broer dreef. Direct na de bezetting  trad hij in dienst van de Asser politie en daar heeft hij tot aan zijn pensioen, nu dus al meer dan drie decades geleden, gewerkt.
Grote bekendheid kreeg Hendrik Brink doordat hij lang op een Harley Davidson van het Canadese leger door Assen en omgeving reed. brink2

Hij is ook een van de grondleggers van het Jeugdverkeerspark, waar hij vele verkeerslessen heeft gegeven.

In het park staat nog steeds de oude verkeerstoren van waaruit hij het mini-autoverkeer leidde. De heer Brink is twee keer getrouwd geweest.  Met zijn eerste vrouw kreeg hij een dochter en een zoon, maar zij  overleed in 1951 aan een hart-aanval. In 1956 hertrouwde hij en kreeg  nog twee zonen. Zijn tweede vrouw overleed in 1978, zodat hij nu al weer dertig jaar weduwnaar is.
De honderdjarige liet weten het bezoek van de burgemeester zeer op prijs te hebben gesteld.

Bijdrage Ineke Heijting