Afscheid Lucas Ocken

Afscheid Lucas Ocken als secretaris stichting Noorderbegraafplaats

ockenASSEN – Lucas Ocken heeft woensdagavond tijdens de reguliere bestuursvergadering afscheid genomen als secretaris van de Stichting Noorderbegraafplaats Assen.

Lucas Ocken ● 2015 © Ineke Heijting

Ocken was een man van het eerste uur bij de oprichting van de stichting in 2012, die ervoor zorgt dat de Noorderbegraafplaats volledig wordt opgeknapt.
Ocken: “Sindsdien is ongelofelijk veel gebeurd. We hebben een stichting opgericht, vele vrijwilligers hebben zich bij ons aangesloten, een convenant met de gemeente werd gesloten en de vrijwilligers hebben een gigantische klus geklaard. Het ene graf na het andere werd opgeknapt en dat blijft maar doorgaan, zomer en winter, in zon, regen of bij kou.”

Ocken zegt dat voor hem nu de tijd is gekomen voor andere zaken. “Maar ik kijk met grote dankbaarheid terug op de afgelopen jaren. Dankbaar voor de medewerking van de gemeente, dankbaar voor de media, dankbaar voor de samenwerking binnen het bestuur en vooral dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers. Ik wens bestuur en vrijwilligers op de Noorderbegraafplaats het allerbeste voor de toekomst van dit nieuwe gedenkpark in Assen.”