Infozuil op begraafplaats De Boskamp

maakt zoeken naar graf eenvoudig wethouder langius nam proef op de som

ASSEN – Op De Boskamp is donderdag een informatiezuil geplaatst ten behoeve van de bezoekers van de begraaf-plaats.  Wethouder Alex Langius gaf aan dit gebeuren een officieel tintje mee met het geven van een zoekopdracht, die de bruikbaarheid van de zuil moest bewijzen. Met goed gevolg.

Iedereen kent dat gevoel wel. Waar vind je nu op een grote begraafplaats met al die honderden graven net dat graf van die persoon, die je dierbaar was. Wie moet je daarvoor aanschieten, die dat kan vertellen?
Op De Boskamp is daarvoor een oplossing gevonden. Op de informatiezuil eenvoudig de naam via een aanraakscherm intypen en dan wordt vervolgens een plattegrond getoond van het hele kerkhof.

Het te bezoeken graf wordt duidelijk aangegeven, met daarbij ook nog de vermelding in welk vak het zich bevindt. De printopdracht is de laatste handeling en de schermafbeelding wordt binnen een halve minuut in kleur afgedrukt.

De gemeente biedt met dit gebruiksvriendelijke apparaat een mooie service. Het scheelt vaak heel lang zoeken.
Nadat wethouder Alex Langius eerst het apparaat had onthuld door het wegtrekken van een doek,  zette hij  het systeem in werking en dit leek naar behoren te verlopen.
De infozuil zal door de vele bezoekers als een zegen worden gevoeld. Een begraafplaats is nu eenmaal niet een plek voor urenlang zoeken en ronddwalen.

De firma Abecon, die het apparaat leverde, kon voor de installering van het systeem dankbaar gebruik maken van bestanden, die al een aantal jaren geleden door de gemeente waren ingevoerd.

Bijdrage Bert Jippes

bron Asser Journaal

 

na 11 jaar is hij niet meer in goede staat d info zuil heb even gezocht  die deze link kun je er ook achter komen 

5-12-2021