2 brug gedichten

Teksten Asser dichters vereeuwigd op Weiersbrug en Groningerbrug

– De Asser dichters Mischa van Huijstee en Egbert Hovenkamp II hebben hun gedichten voor de brugdekken gebroederlijk kunnen verdelen over de Weiersbrug en de Groningerbrug. Hovenkamp, zo werd vrijdag bekend, krijgt zijn gedicht op de Weiersbrug, de poëzie van Huijstee komt onderop het dek van de Groningerbrug.

De dichters mochten hun gedicht voorlezen bij de Weiersbrug in aanbouw. Die staat voltooid op het voorlaatste beeld, als laatste de Groningerbrug. ● 2015 © AC.nl
Dat leverde een kleine plechtigheid op bij de brug in aanbouw tussen de Nobellaan en de Weiersstraat, waar de dichters voor de in aanbouw zijnde Weiersbrug hun korte gedichten voordroegen, in bijzijn van onder anderen wethouder Harmke Vlieg en Gerard Hoiting, algemeen directeur van bruggenbouwer Roelofs, die dit samen doet met het bouwbedrijf van Krans.

Bianca Elbers, adviseur van de gemeentelijke kunstcommissie van de gemeente, lichtte toe waarom het zo leuk is dat er straks gedichten zijn te lezen onderop het brugdek, voor mensen die staan te wachten. “De bruggen zijn straks natuurlijk beeldbepalend en via de gedichten krijgen ze extra aandacht en een positieve uitstraling in de omgeving. Het is zo een kleine verrassing als de brug opengaat en geeft waarschijnlijk, als je staat te wachten, even een glimlach, een moment van mijmering.”

Daarnaast, zo zei Elbers, vormen oom de bruggen een mooi podium ter bevordering van de kunst en cultuur in Assen.

Ook Gerard Hoiting vindt het een leuk initiatief. “Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, het geeft toch iets extra’s aan de bruggen die wij hier bouwen. Mooi.”

De Gedichten:
Hier stroomt het naar waar het gaat
Van waar het komt
Hier sta je waar je staat
Tot je weer verder gaat

Egbert Hovenkamp II, Weiersbrug

De tijd voor even laten varen
Achteroverleunen, jezelf uitrekken
Tussen twee oevers door
Een brug evenaren

Misha van Huijstee, Groningerbrug

bron assercourant