Asser Veteranen Cup 2017

Assen – ACV heeft zaterdagavond de 39ste editie van de Asser Veteranen Cup zijn naam geschreven. In een spannende finale versloeg de titelverdediger Asser Boys na verlenging met 5-4.          ACV en Asser Boys hadden zich via de kruisfinales geplaatst voor de eindstrijd. ACV maakte korte metten met FC Amboina (4-0) en Asser Boys rekende af met LTC: 4-2.

Scheurtjes
In de finale leek ACV aanvankelijk op een  gemakkelijke zege af te stevenen. De blauw-zwarten speelden de bal goed rond en loerden op scheurtjes in de Asser Boys-defensie. Die werden gevonden én benut door Marcel Mraz Pertic en Lucien Siahaija: 2-0.  Asser Boys kwam nog wel terug door een fraaie treffer van Robin Westerhof (2-1), maar toen Johan Pitstra en Siahaija voor de 3-1 en 4-1 tekenden, leek de wedstrijd gespeeld.

Terug knokken
ACV dacht vervolgens freewheelend het einde te halen. De concentratie viel wat weg en dat stelde  Asser Boys in staat zich terug te knokken in de partij. En hoe. Achtereenvolgens Aschwin Bos, weer Westerhof en Jacky Bos lieten de aanhang op de volle tribunes springen: 4-4.

Verlengen dus. De vermoeidheid bij de veteranen was na zo’n hele avond hollen zichtbaar in de benen geslopen en dan zijn de meest behendige spelers vaak in het voordeel. Zoals Johan Pitstra, die ACV uiteindelijk naar de overwinning schoot: 5-4.

Jubileum
Organisator Luc Rengers keek na afloop alweer vooruit naar het jubileumjaar, als de Asser Veteranen Cup voor de veertigste keer wordt gespeeld. ‘Dat moet iets bijzonders worden. Zo denk ik erover de finaleronde  ’s middags te laten beginnen, zodat in de avond meer ruimte is voor muziek.’

Uitslagen  Asser Veteranen Cup

Kruisfinales winnaars voorronde

ACV – FC Amboina 4-0

LTC – Asser Boys 2-4

Kruisfinales verliezers voorronde

LEO – Assen Beweegt  2-4

Achilles 1894 – FC Assen 8-0

Finale

ACV – Asser Boys 5-4 (n.v.)

Om de derde plaats

FC Amboina – LTC 4-2

Om de vijfde plaats

Assen Beweegt – Achilles 1894 6-3

Om de zevende plaats

LEO – FC Assen 8-1

Bron Asser courant

Foto ineke Heijting

Prijs uitreiking  Gerrit Mennink